De 8ste Dag

De 8e dag, wat is dat eigenlijk? De 8e dag veroorzaakt op 8 juli 2018 een enorme kettingreactie van mensen, machines, bouwwerken en performances in de binnenstad van Leeuwarden. 8e Dag is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad. Wat doet het Friesland College bij de 8ste dag?

Het Friesland College heeft tijdens de 8ste dag zijn eigen schakel die zo’n 60 meter vanaf het Mata Hariplein langs Neushoorn gaat. In deze schakel laat het Friesland College zien hoe belangrijk het Middelbaar Beroeps Onderwijs is voor de samenleving. Hoe je het ook bekijkt, je hebt van de wieg tot het graf MBO’ers nodig. In elke fase van het leven zorgen Mbo-ers voor de noodzakelijke zaken zoals voeding en onderdak, zorg en ondersteuning, sport, recreatie en ontspanning en verlenen zij diensten.

Waarom doet het Friesland College mee aan de 8ste dag?

Het Friesland College neemt deel aan dit evenement, om samen met 50 andere instellingen en organisatie een onderdeel te zijn van dit community art project en zo een bijdrage te leveren aan een van de hoofdprogramma’s van de LF 2018.

Met wie doe het Friesland College mee aan de 8ste dag?

De schakel, met als titel Levensloop, wordt gemaakt door studenten van verschillende opleidingen van het Friesland College. Vanuit verschillende disciplines wordt gewerkt aan de schakel. De productie, het maken van rekwisieten en kleding wordt gedaan door studenten van Eventmanagement, Styling Design en Techniek. Studenten van Zorg, FC Extra, Theater en Dans brengen de Levensloop in beeld, als een levens domino.

Waar en wanneer doet het Friesland College mee aan de 8ste dag?

De schakel van het Friesland College begint om 15.14u op het Mata Hariplein. Natuurlijk kan je ook de hele kettingreactie volgen, deze duurt 5 uren!

Voor meer informatie kun je ook terecht op: www.8stedag.nl