Waterfestival

Waterfestival, onderdeel van Waterconnecting2018, was een festival georganiseerd door oa. de Gemeente Leeuwarden. Het festival was gericht op het hele gezin en festivalgangers konden proefjes doen, watervoedsel proeven, watergerelateerde theatervoorstellingen bekijken. ed.

D’Drive opleiding Mode Design van het Friesland College, is gevraagd om hier ook iets in te betekenen. In eerste instantie zou het gaan om de openingsparade over de Potmarge, uiteindelijk is het geresulteerd in een expositie in een tent op het festivalterrein. Uitgangspunt is de Plastic Soup die inmiddels over de hele wereld een groot probleem vormt. Eerste- en tweedejaars studenten zijn de uitdaging aangegaan om juist iets moois van dit afvalmateriaal te creëren.

In zeven weken tijd hebben ze toegewerkt naar de collectie van kostuums, hoofddeksels en andere accessoires die zijn ge-exposeert. Via moodboards en materiaalexperimenten hebben ze onderzocht op welke manier het plastic verwerkt en toegepast kan worden in de ontwerpen. Dit leverde soms verrassende resultaten op

Door middel van de door hen gemaakte creaties hebben de studenten de Plastic Soup een nieuw gezicht kunnen geven.