8ste dag

8ste dag gaat over het leven zelf. Over ‘de loop der dingen’ en de invloed die je als mensen hebt op elkaar én op het geheel. 8ste dag gaat over opgroeien, lachen, feestvieren en verliefd worden. En ook over de struikelmomenten van het leven. Over teleurstellingen, onrecht, verdriet en verlies. Over vallen en weer opstaan. Zoals het leven loopt, verloopt 8ste dag. Vaak vloeiend. Soms met een hapering. Dat hoort erbij. Het leven is niet perfect. Maar absoluut de moeite waard om steeds opnieuw weer in gang te zetten. Ja, toch?

meer info op 8stedag.nl

Wij doen mee! Friesland College en het project De 8ste dag
8 juni, locatie Neushoorn

 Friesland College toont op de 8ste dag de levensfases van de mens. Er wordt een koppeling gemaakt met onze  beroepsopleidingen en zijn daarmee de schakel in de verschillende levensfases.  Zo wordt de geboortefase gekoppeld aan Kraamzorg. De peuterfase aan de opleiding Pedagogisch werk. Het Friesland College heeft een plek van 60 meter in de route beschikbaar om deze levensfase uit te beelden.

De 8ste Dag

De voorbereidingen van het Friesland College voor participatie aan ‘de achtste dag’(8-7-2018) zijn volop gestart. Onder begeleiding van artistiek leidster Marjolijn Brouwer, wordt het concept (de levensfases van een mens en de betekenis van MBO ers daarin) wekelijks verder uitgewerkt. Inmiddels is een groep gevormd van studenten ZSW, FC Extra en D’Drive. De rekwisieten worden gemaakt en verzameld door het leerbedrijf FC DoIT! Mode maakt voor de rechters 4 toga’s. De Middelbare Hotelschool bakt een bruidstaart…

Op de foto: een groep medewerkers en studenten zijn gestart met het maken van opvallende hoeden die een centrale rol zullen spelen bij de kettingreactie van het Friesland College.

Wil je ook meedoen? Neem contact op met Marjolijn Brouwer: m.brouwer@fcroc.nl

De Achtste dag: een kettingreactie door de stad Leeuwarden veroorzaakt door mensen, machines, bouwwerken en performances. De performance van het Friesland College vindt plaats voor Neushoorn.

Meer info: www.friesland.nl project achtste dag.