Haak je aan?

Haak je aan?!

Heel Friesland is in de ban van haken. Een plekje in het Guinnes Book of Records is de inzet en iedereen kan hier aan meewerken. Verbinding is het doel, haken is het middel.

Monique van der Hoek is samen met Esmeralda de Vries aanjager van het project, in 2018 moet het wereldrecord van 8000 gehaakte dekens verbroken worden. Donderdag 13 oktober was een deel van de dekens uitgelegd bij het Fries museum en wij waren erbij.
Een leuk project dat aansluit bij culturele hoofdstad, maar het is meer dan dat. Verbinding, saamhorigheid, dat is toch de rode draad door dit project. Onverwachte samenwerkingen tussen jong en oud, het lijdt tot gezellige en toch leerzame ontwikkelingen.

Wil je aanhaken? Meld je dan aan via de Facebook pagina van ‘Haak je aan’.

Wij doen mee! Friesland College en het project Haak Aan

De richting Zakelijke dienstverlening draagt zorg voor deelname aan World of Records, zodat er sprake is van een echte recordpoging.
De richting Vervoer en Logistiek van het Friesland College zorg voor het verwerken van alle dekens die worden ingeleverd bij Haak Aan. Elke deken wordt gevouwen, gefotografeerd, en van een nummer voorzien.
Leerbedrijf FC DOIT! Springt bij om alle dekens te vouwen, fotograferen en te verwerken

‘Grootste Gehaakte Deken ter Wereld’ mede mogelijk door studenten Transport & Logistiek

Het jaar 2018 wordt hét jaar voor het burgerinitiatief ‘de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’.  Ergens in de zomer (de datum en de plek blijven nog even geheim) worden 10.000 gehaakte dekens uitgespreid. Tot die tijd zijn over de hele wereld groepjes hakers druk in de weer. Voor alvast een sneak preview was zaterdag 13 januari een open huis in het voormalige distributiecentrum van Post.nl aan de Snekertrekweg in Leeuwarden. Studenten van het Friesland College speelden een belangrijke rol.

Het ‘dekenproject’ is een initiatief van burgers uit Leeuwarden en wordt ondersteund door zorgorganisatie Palet (onderdeel van de KwadrantGroep) en de gemeente Leeuwarden. De uitdaging is om 10.000 gehaakte dekens in de maat 140×200 cm te verzamelen. De dekens bestaan uit granny squares van 10×10 cm. Wat klein begon is intussen uitgegroeid tot een internationaal people power project ver buiten Friesland en zelfs buiten Nederland. Overal zijn initiatieven om samen te haken en zo ontstaan er ook sociale netwerken en wordt verbinding gezocht.

‘Intussen zijn er al meer dan 5200 dekens ingeleverd en geregistreerd’, zo laat de organisatie weten. ‘We krijgen hierbij hulp van studenten Transport & Logistiek van het Friesland College. De dekens liggen opgeslagen in een grote hal aan de Snekertrekweg in Leeuwarden.”
Meer dan 5200 opgeslagen dekens, dat zag er imposant uit! De bezoekers konden zien hoe de binnengekomen dekens verwerkt en opgeslagen worden en zelf ook een deken inleveren. Tot slot hieven de aanwezigen het glas en wensten elkaar een prachtig en ‘haakvol’ 2018.

‘De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’ is een van de prachtige projecten die deel uitmaakt van LF2018. Ook het Friesland College is participant, onder meer met zijn leerbedrijf LF2018 FC DO IT! Via de gebruikelijke kanalen houden we je uiteraard op de hoogte van de projecten waarbij zowel onze medewerkers als studenten betrokken zijn.

 

Bron: Huis aan Huis Leeuwarden, 9 januari 2018