Valletta, Malta en Leeuwarden. Beide hebben een prijs voor de Culturele hoofdstad van Europa, zij werken samen om de Europese mensen te laten beseffen wat voor culturen, tradities en welke sociaal-ecologische kwesties er zijn.

Verschillende projecten langs verschillende professionele disciplines zijn nu in ontwikkeling.

De samenwerking tussen studenten van beide scholen is al van start gegaan bij het tekenen en de bouw van dit Web Portaal. Het portaal is neer gezet om mensen van informatie te voorzien en dienstverrichting desbetreffende projecten die bezig zijn. Het publiek zal toegang kunnen krijgen tot de informatie, live video uitzendingen van beiden steden, interactiviteiten en games. Leden kunnen toegang krijgen tot specifieke projecten inclusief academische materialen, informatie en belanghebbende, berichten, fotografie en video’s.
De toekomst licht voor MCAST en D’Drive. Feitelijk, de samenwerking zal niet stoppen aan het eind van 2018. In tegendeel, de bondgenootschap zal een nieuwe vereniging vormen van scholen en onderwijsinstellingen dit zal bestraat worden. Dit is voor toekomstige projecten en samenwerkingen die zullen komen verder in 2018. In de nabije toekomst de onderwijsinstellingen van andere Europese Culturele Hoofdsteden zullen eveneens worden betrokken. De kansen zijn eindeloos!
Klik hier om naar het webportal te gaan:

Peter Miedema

Mediavormgever & DTP 3

p.miedema@fcroc.nl
06 231 573 39