Circus Adje

Dit project is vernoemd naar de 16de-eeuwse Leeuwarder burgemeester die een groot vrijheidsfestival organiseerde voor kinderen. Het is dus bedoeld voor alle Leeuwarder kinderen en jongeren, voor het vergroten van het zelfvertrouwen en van hun eigenwaarde. Circus 2.0 is daartoe het middel.

Dit driedaagse circusfestival verloopt langs een educatieve lijn van basis-naar voortgezet onderwijs, met een internationale uitwisseling. Kenmerkend is de andere benadering van circus en er zijn voorstellingen in en buiten de scholen. Het programma wordt samen met de jongeren ontwikkeld. Ze krijgen bovendien een leidende rol in de uitvoering, onder begeleiding van professionals.

Het project treedt in 2017 een aantal keer naar buiten. in 2018, in samenwerking met het Fries Straat Festival moet een grote voorstelling één van de hoogtepunten worden. Het plan wordt zo ontwikkeld dat het kindercircusfestival na 2018 blijft bestaan. Kunstkade trekt het project. Ook partners als D’drive, Saranti en het Fries Straat Festival zijn betrokken om de toekomst, de legacy, te waarborgen.

Circus Adje: Kijk eens wat ik kan!

Onder deze naam vindt in de komende weken veel vertier plaats op alle basisscholen in Leeuwarden.

Friesland College doet mee.  Onder het motto: ‘kijk eens wat ik kan’ trekt het circus Adje langs alle basisscholen van Leeuwarden.

Studenten van de opleidingen Artiest en Pedagogisch werk helpen Kunstkade om de aanwezige talenten verder te ontwikkelen.

OP 27 mei vindt er op de Centrale in Leeuwarden het grote Circus Adje plaats, waar alle basisscholen hun kunsten laten zien. Ook aan dat gebeuren werken theatertechniek, bouwers en tal van FC-talenten mee.

Op de twee foto’s:

Samantha en Martijn (studenten Artiest) oefenen met kinderen van de Willem Alexanderschool hun ‘act’ .

Raynice werkt met zangtalenten aan een lied voor Circus Adje.

Voor meer info: www.schoolkade.nl;